Werkwijze

Als je contact opneemt met de praktijk, dan is de eerste stap een kennismakingsgesprek. Je partner en/of je andere gezinsleden kunnen meekomen.

Het kennismakingsgesprek vindt plaats binnen twee weken na het eerste contact. Tijdens dit gesprek ontvang je uitgebreide informatie over de therapie. Zo kun je een goede keuze maken of de therapie bij je past en of het klikt met de therapeut. Als blijkt dat andere hulp beter past, dan word je mogelijk doorverwezen naar een andere hulpverlener of instantie.

Ga je met de therapie van start, dan wordt afgesproken hoe vaak de gesprekken zullen plaatsvinden. Meestal is dit eens per twee weken. Er wordt heel precies gericht op wat je nodig hebt. Acht tot tien gesprekken zijn dan ook meestal voldoende.

In de eerste twee gesprekken wordt in kaart gebracht waar je tegenaan loopt en wat de sterke kanten van je relatie of gezinssituatie zijn. Maar ook wat je al geprobeerd hebt om de moeilijkheden op te lossen en wie er mogelijk verder tot hulp kunnen zijn. Door te achterhalen waar de moeilijkheden en de mogelijkheden liggen kan uiteindelijk een plan gemaakt worden hoe het beste aan de doelen gewerkt kan worden. De doelen komen in een behandelplan te staan, wat het vertrekpunt is voor de gesprekken die volgen. Gedurende het therapieproces zullen we regelmatig het verloop, effect en tevredenheid evalueren.

Bij verhindering graag 24 uur van te voren afzeggen per mail of of telefoon. Bij niet tijdig afzeggen zijn we genoodzaakt om 50 euro in rekening te brengen.